29.4.2024

Park Lane Stables

Esittelen teille nyt Park Lane tallin, jolla vierailimme aikaisemmin kevättalvella. Tarkoitus on siis lähteä tänne toukokuussa ”vaihtoon”.

Talli sijaitsee tällä hetkellä Petershamissa lainatiloissa Manor Farm-tallilla. Tallin vieressä on myös iso poolokenttä ja Ham Polo Club. Petersham on aivan Richmond Parkin kupeessa eli täällä on aivan mielettömät maastot.

Park Lane Stables on RDA (Riding for the Disabled Association) keskus, jossa on monenlaista toimintaa ratsastuksesta valjakkoajoon ja tietenkin ratsastusterapiaa ja hevosavusteista toimintaa. Toiminta on suunnattu erityisryhmille.

Yksi viikon kohokohta on keskiviikko, kun paikallisen koulun oppilailla on ratsastustunti. Täällä heppailu on integroitu mukaan koulun lukujärjestykseen. Hevosavusteista toimintaa käytetään täällä myös oppimisvaikeuksien helpottamiseen ja jatkossa kerron teille siitäkin lisää.

PLS on pieni talli isolla tiimillä, kuten he itse sanovat. Tämä tiimi koostuu suureksi osaksi vapaaehtoisista, palkattuja työntekijöitä on alle kymmenen. Tärkeä on myös Teddingtonin yhteisö, jossa PLS:n tallit alunperin sijaitsevat ja jossa ne piakkoin taas avataan mittavan remontin jälkeen. Tämä onkin uskomattomin tarina, miten vapaaehtoiset ja yhteisö yhdistivät voimansa ja pelastivat sulkemisuhan alla olevan tallin. Käsittämätön summa kerättiin viikossa : miljoona puntaa!!! Nicola, joka esitteli meille tallia, kertoi uskomattomasta päivästä, jonka aikana rahaa tuli satoja tuhansia puntia. Hänen oli pakko lähteä rauhoittamaan mieltään maastoratsastukselle, kun rahaa alkoi tulla virtana. Ratsastuksen jälkeen hän katsoi tilille ja rahaa oli kertynyt yli 900000 puntaa! En voinut kuivin silmin kuunnella tätä tarinaa ja kehoitan teitäkin katsomaan jutun lopussa olevan videon. Todellista yhteisöllisyyttä!

Tallin ehdoton kuuluisuus on Prodney, joka täytti juuri 44 vuotta! Ei ikinä uskoisi, Hän on edelleen todella hyvässä kunnossa. Ainoastaan hampaat on jouduttu poistamaan ja Prodney syö nykyään vain puuroja. Prodney on niin viisas, että se saa kuljeskella vapaana tallin alueella.

Prodneylla on myös oma blogi täällä:

https://www.parklanestables.co.uk/blog

Ensi sunnuntaina lähdemme Lontooseen ja kerron sitten lisää terveisiä myös Prodneylta.

Sillä välin katsokaa tämä sydäntä lämmittävä video Park Lane Stablesin rahankeräys ”ihmeestä”. Upea tarina yhteisöllisyyden voimasta!

Tässä linkki Park Lane Stablesin kotisivuille:

https://www.parklanestables.co.uk/about