15.4.2020

Keppihevoset on ihania!

Keppihevoset ovat paitsi ihania ,oivia treenikumppaneita ,joilla voi harjoitella lähes kaikkea samaa kuin oikeillakin hepoilla. Hubertuksella on treenattu keppareilla kouluratsastusta ja esteratoja, opeteltu hoitamista ja ruokkimista sekä maaastoiltu. Nuoria keppihevosia on totutettu erikoisesteisiin kuten vesimattoon ja kilpailupaikan hälinään. Keppareille on tehty varusteita ja opeteltu laittamaan niille suitsia ja pinteleitä.

Tässä Peppi on laittanut kepparilleen pintelin

Jotkut ovat tehneet omat keppihevosensa ja mielestäni juuri itsetehdyt ovat söpöimpiä. Villasukasta saa helposti tehtyä suloisen kepparin, jolla aloittaa harrastuksen. Helposti käy kuten oikeidenkin heppojen kanssa, ne tuntuvat kummasti lisääntyvän ja kohta onkin talli täynnä erilaisia hirnujia.

Talli täynnä keppareita

Tottakai on myös kilpailtu ja ratkottu kepparimestaruuksia.Kokeneimmat ratsut hyppäävät uskomattoman isoja esteitä ja olen nähnyt kepparin esittävän todella upeaa lisättyä ravia. Keppihevosharrastus tarjoaa koko ajan uutta opittavaa ja haasteita,kyseessä ei todellakaan ole pelkkä pienten lasten laji, tätä voi harrastaa aikuinenkin. Keppihevoset vievät helposti koko perheen mukanaan, kun tehdään keppareille varusteita ja rakennetaan tallia.

Keppari hoitopaikalla

Keppihevosille pidetään omia ratsastustunteja ja niistä on paljon hyötyä myös oikeiden hevosten tunneilla, kun opit kepparin kanssa vaikkapa pohkeenväistön ja tiedät, meneekö siinä edellä hevosen etu- vai takaosa ja opit erottamaan lisätyt ja kootut askellajit toisistaan. Esteradalla opit ratsastamaan kunnolliset tiet sopivassa tempossa ja myötälaukassa. Kepparimaastossa opetellaan kiipeämään ja laskeutumaan mäkiä sekä hyppäämään ojien yli.

Näin hienosti hyppää keppari

Tosi hauskaa ja opettavaista on keppariagility. Se on mukavaa yhteistä tekemistä ja siinä opitaan, miten hevonen saadaan totutettua erilaisiin aluksi ehkä jännittäviinkin tehtäviin. Kuten huomaat, tekemistä ja oppimista riittää loputtomiin!

Tämä keppari voi olla villi talutettaessa

Nyt kun poikkeusolot ovat pakottaneet meidät perumaan kaikki kisat ja tapahtumat, päätimme järjestää keppihevoskilpailut etänä. Kilpailut ovat kansalliset eli niihin voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Kilpailuissa on luokkia helpoista vaativiin eli kaikille löytyy taatusti sopiva. Tästä tulee tosi hauskaa ja kaikki ovat tervetulleita mukaan! Älä turhaan arastele osallistua, kaikki ovat joskus olleet aloittelijoita ja kisaamisen voi aloittaa tutustumisluokalla.

Keppareiden esterata

Kilpailukutsu ja osallistumisohjeet julkaistaan fb-sivullamme ja ig:ssä Vaasan Hubertus.

Hyviä treenejä kaikille ja onnea kisoihin!