28.10.2020

HEVOSEN PUOLELLA

Hubertus on mukana myös eläinsuojelutyössä. Tallilaisettietävätkin, että tyhjästä karsinasta voi aamulla löytyä kani tai marsu tai mikä tahansa tilapäistä yösijaa kaipaava eläin. Teemme yhteistyötä Vaasan seudun eläinsuojeluyhdistyksen kanssa ja autamme hädässä olevaa eläintä , jos vain voimme. Osamme on todella vaatimaton, mutta pienikin apu on iso apu juuri sille eläimelle, jolle se annetaan. Viime viikolla meillä yöpyi pupu, joka löydettiin kaverinsa kanssa vapaana juoksentelemasta. Ikävä kyllä pupun kaveri ehti kuolla ennen pelastajia, mutta tälle toiselle ihanuudelle saimme tarjota yösijan. Aamulla se haettiin rakastavaan ja asiantuntevaan kotiin.

Eläimiä otetaan hetken mielijohteesta ja hylätään, kun niihin kyllästytään. Hevosten kohdalla tätä ei onneksi Suomessa ole kovin helppo tehdä, mutta muualla Euroopassa myös hevosia hylätään. Toki olen ihan Vaasan lähikunnassa todistanut tapausta, jossa hevoset oli jätetty talliin nääntymään. Tämän kaltaista hylkäämistä ikävä kyllä Suomessakin tapahtuu. Hevosen elättäminen on kallista ja työlästä, tätä eivät kaikki tule ajatelleeksi.

Hevosen hoitaminen vaatii paljon osaamista ja tietoa. Hubertuksella lapset aloittavat Ponikoulussa, jossa ensin perehdytään hevosen käyttäytymiseen ja hoitoon. Tärkeää on kuitenkin , että hoitamisen lisäksi opettelet ratsastamaan mahdollisimman hyvin! Mietipä itse kumpaa kantaisit mieluummin reppuselässä: heiluvaa ja hiuksista vetävää perunasäkkiä vai vartalonsa itse kantavaa, rauhallisesti istuvaa kaveria. Oli hevosen suussa kuolaimet tai ei, voit aiheuttaa todella paljon kipua , jos kätesi on kova tai epävakaa. Hevosen nenäpii on todella herkkä eli kuolaimettomuus ei aina ole se hellempivaihtoehto tai oikotie.

Satula on mukavuusvaruste sekä ratsastajalle että hevoselle, koska se jakaa painon isommalle alalle selkää. Satulan sovittaminen onkin sitten oma taitonsa , onneksi siihenkin on saatavilla ammattilaisten apua! Hyvin istuva satula on hevoselle mukava ja säästää selkää, kun ratsastaja jalustinten avulla saa istuntaansa vakautettua entisestään. Toki me kuitenkin välillä humputellaan ilman satulaakin. Se on kaikille kivaa vaihtelua!

Miksi hyvä ratsastaminen on niin tärkeää? Siksi että hepan lihaksisto kehittyisi oikein ja suojaisi hevosta kipeytymiseltä.Oikein liikkuva hevonen pysyy terveenä, eikä kuluta itseään väärin. Ratsastajan kantaminen on notkealle hevoselle helppoa ja miellyttävää, mielikin pysyy silloin virkeänä ja iloisena.

Hubertuksella hevonen on aina oikeassa, asiakkaat voivat erehtyä.