23.10.2020

Hevonen työllistää

Ihan kirjaimellisesti joka päivä, mutta Hubertus on myöskasvattanut monia yrittäjiä, jotka työllistävät itsensä hevosen avulla. Äkkiä lueteltuna useampi ratsastuksenohjaaja, kengittäjä, tallimestari, hevoshieroja, valokuvaaja (kyllä!) hevosavusteisentoiminnan ohjaaja ja minä , joka olen Hubertuksella kasvanut vähän joka lajin yrittäjäksi.

Mestari neuvomassa kisälliä

Lisää työntekijöitä ja yrittäjiä alalle mahtuu edelleen, hevonen todella voi myös elättää.

Vili kaviohuollossa ennen maastoretkeä

Tätä puolta Hubertuksen toiminnasta ei varmaan kovin moni edes tiedä: olemme myös yrityshautomo, josta vähän väliä kuoriutuu uusia yrittäjiä. Meillä kokeneemmat konkarit mentoroivat nuoria, jotka miettivät yrittäjän polulle lähtemistä ja yrittäjien kesken pohdimme yhdessä mm hinnoittelua tai pidämme työnohjaustuokioita toisillemme. Toimimme tiiviissä yhteistyössä ja markkinoimme toisiamme.

Se että Hubertuksella syntyy niin paljon yrittäjiä, ei ole sattumaa. Tämä laji itsessään jo kasvattaa rohkeutta ja se että joudumme talkoovoimin , ilman yhteiskunnan taloudellista tukea, rakentamaan tallimme ja maneesimme, kasvattaa jo pienestä pitäen yrittäjämäiseen toimintaan ja ajatteluun.

Eikä mikään ole niin hyvä yrityskoulu kuin Hubertuksenjohtokunta. Me nimittäin pyöritämme koko Hubertuksen tallin toimintaa ja 30 hevosen talli ei ihan pieni yritys ole! Meillä on useampi työntekijä ja Hubertus työllistää välillisesti suuren määrän yrittäjiä heinän tuottajasta kirjanpitäjään ja kaikkea siltä väliltä.

Tärkeää sekä seuratoiminnassa että yrittäjyydessä on intohimo. Se ei tietenkään riitä, hepoille pitää saada heinää ja itselle ruokaa pöytään, mutta auttaa jaksamaan arjen paineissa. Toinen asia on ystävät. He ovat seuratoiminnassa parasta ja tukevat myös yrittäjyyttäsi. Ystävät tuovat sinulle enemmän asiakkaita kuin paraskaan mainos. He myös jaksavat aina kannustaa, oli sitten kyseessä ratsastus tai yrittäjyys. Kolmas on yhteisen hyvän tekeminen. Uskon vakaasti, että jos huolehdit ihmisistä ympärilläsi, tämä tuo myös taloudellista menestystä. Pätee molempiin, yhdistystoimintaan ja yrittäjyyteen. Kun meillä on yhdistyksessä hyvä henki, talkootöitä tehdään hymy huulilla ja ihmiset tekevät lahjoituksia.Olen niin monta vuotta Hubertuksellatoiminut, että tämän voin allekirjoittaa:hyvää ilmapiiriä on huollettava ja sitä on myös puolustettava! Tämän varmasti myös moni yrittäjä allekirjoittaa.

Olen kiitollinen Hubertukselle, joka rohkaisi minut aikoinaan täyspäiväiseksi yrittäjäksi ja haluan osaltani tukea muitakin. Toisen menestys ei ole minulta pois, päinvastoin! Mitä enemmän menestyviä yrittäjiä on, sitä paremmin maamme makaa!

Kaunista syksyä kaikille ja tuetaan yrittäjiä!