20.5.2024

KAIKILLE TÄRKEÄT TUNNETAIDOT

Tunnetaitotalli ® on meidän kehittämä konsepti ja se syntyi halusta tarjota matalan kynnyksen toimintaa etenkin lapsille ja nuorille, joilla nyky-yhteiskunnassa on paljon paineita ja haasteita päästä tuen piiriin. Tunnetaitotalli® on voimaannuttava myös aikuisille, jotka kaipaavat pehmeämpiä arvoja ja hengähdystaukoa välillä kovastakin maailmasta. Meillä jokainen saa olla oma itsensä turvallisessa ympäristössä, jossa tunteita on lupa ilmaista.

Tunnetaidoilla tarkoitetaan kykyä tunnistaa ja ilmaista erilaisia tunteita ja taitoa säädellä niitä. Hyvinvoinnin perusta on tunteiden tunnistaminen itsessä ja sitä kautta muissa. Ilman toimivia tunnetaitoja olet kuin kaarnalaivassa myrskyjen riepoteltavana, vailla mitään kontrollia omaan elämääsi ja olotilaasi.

Tunnetaidot eivät kehity itsestään, vaan vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Ratkaisevassa osassa kehityskaaressa on tietenkin lapsuus, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella tunteita. Aivan kuten mitä tahansa muutakin osaamista, myös tunnetaitoja voi kehittää läpi koko elämänsä.

Tunnetaidot ovat tulevaisuuden työelämässä haluttuja taitoja ja senkin takia niihin kannattaa panostaa. Tärkeintä kuitenkin on se, miten paljon toimivat tunnetaidot lisäävät omaa hyvinvointia ja sille ei pysty edes laittamaan rahallista arvoa. Tunnetaidot ovat paras lahja, mitä lapsellesi tai itsellesi voit antaa.

Tunnetaitojen opettajina eläimet ovat eksperttejä ja hevonen tunnetusti eläinmaailman tunnetaitoguru. Koska luonto on meille tärkeä arvo, toimintaamme sisältyy myös esimerkiksi Suomen Ladun kehittämä Tunteet Hukassa- metsäseikkailu ja retkiä Vaasan ja lähialueen upeisiin luontokohteisiin. Teemme myös koira-avusteista työtä ja toimimme yhteistyössä Koiratarha Kulkurin kanssa.

Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää toiminnasta ja seuraa some-kanaviamme. Tiedotamme lisää ja avaamme ilmoittautumisen vielä toukokuun aikana!

Tunnetaitoterkuin Milla ja Vainu, virallinen tunnetaitokoira