19.7.2017

Tärkeä syy katkaista hiljaisuus!

Tulipa pidettyä pitkä tauko postauksissa. Selityksiä on monia, mutta oikea syy on oma saamattomuus. On muka ollut ihan ylivoimaista avata kone ja alkaa kirjoittamaan, vaikka pää on ollut täynnä valmiita blogipostauksia. Koitan nyt tulevan syksyn (eiiii, eihän se ihan vielä tule, kun kesä ei ole alkanutkaan!)  aikana saada niitä tänne kirjoiteltua vähän tiiviimpään tahtiin.

Vaikka nousukausi on kuulema alkanut jo jokin aika sitten, on Hubertuksella ollut ennätysmäärä karsinoita tyhjillään. Onneksi voin kirjoittaa menneessä aikamuodossa, sillä nyt meillä on taas karsinat täynnä ja  jonoa, kuten kuuluukin! Ihan selkeästi viimeisten parin vuoden aikana taloudellinen taantumus on näkynyt ratsastusurheilussakin. Toivottavasti nyt pahin on ohi. Silti seuramme tarvitsee kipeästi sponsoreita, jotta voimme jatkossakin tarjota lapsille turvallisen paikan harrastaa tätä hienoa lajia!


Tallin täyttöaste ja kulurakenne on kohdallaan, mutta tuotto ei riitä kuin juuri ja juuri toiminnan päivittäiseen pyörittämiseen. Lisäinvestointeihin tai suurempiin remontteihin tulot eivät millään riitä.  Poikkeuksellisesti tänä vuonna Vaasan kaupunki yllätti ja saimme 2000e avustusta, muista yhteiskunnan tuista emme ole päässeet nauttimaan. Maneesin rakensimme täysin ilman tukea, euroakaan emme mistään apuja saaneet. Lainanlyhennykset ovat kuukausittain kovat. Toivon, että mahdollisimman moni ratsastavan lapsen vanhempi lähtisi omalla panoksellaan tukemaan seuraamme. Yksityiset henkilöt voivat esimerkiksi maksaa kannatusjäsenyyden (40e/vuosi) ja yritykset pääsevät jo muutaman satasen sijoituksella mukaan saaden erinomaista näkyvyyttä.


MITÄ KAIKKEA ON VAASAN HUBERTUS-VASA HUBERTUS RY?

Vaasan Hubertus-Vasa Hubertus ry perustettiin vuonna 1966.
Vaasan Hubertus täytti vuonna 2016 50 vuotta ja on nykyisin Suomen ainoita seuroja, joka edelleen omistaa oman tallin ja pyörittää sen toimintaa vapaaehtoisvoimin. Toiminnan mahdollinen tuotto ei kohdennu kenellekään henkilölle, vaan yhdistykselle. Tällainen toiminta tarkoittaa aktiivista vapaaehtoistoimintaa ja sitä meillä Hubertuksella riittää.
Olemme todella innokkaita kisajärjestäjiä ja yksi tärkeimmistä tavoitteistamme onkin ratsastusurheilun kehittäminen ja kilpailumahdollisuuksien tarjoaminen alueellamme.

Olemme täysin kaksikielinen seura ja tallimme toimii tehokkaana kielikylpynä. Juniorimme oppivat automaattisesti kaksikielisiksi ja tallilla puhutaan reippaasti molempia kieliä iloisesti sekaisin. Kaksikielisyys on rikkaus, jota vaalimme.

Yhdistystoiminta kasvattaa sosiaalisia taitoja ja opettaa vastuunottoa. Jokainen voi keksiä mitä toimintaa tarvitaan ja tarttua toimeen. Olemme juuri sellainen seura kuin jäsenistömme haluaa! Seura kannustaa ja tukee jäseniään sisäiseen yrittäjyyteen sekä aktiivisuuteen. Avoin ja keskusteleva ilmapiirimme rohkaisee luovuuteen.


Seuramme on kasvattanut monia menestyviä ratsastajia, jotka edustavat Hubertusta alue- ja kansallisissa kisoissa. Tuemme jäseniämme valmentautumaan ja kilpailemaan, mutta jokainen saa harrastaa omalla tavallaan, omalla tasollaan. Tärkeintä on hevostaitojen omaksuminen. Hevosen hyvinvointi on meille kaikille ensimmäisellä sijalla.

Hubertus tekee paljon näkymätöntä työtä syrjäytymisen ehkäisyn eteen ja on pelastanut monen nuoren elämän, omani mukaan lukien. Meillä on lähes päivittäinen sosiaalipedagogista hevostoimintaa, joka on yksi sosiaalisen kuntoutuksen muoto. Se perustuu ihmisen ja hevosen vuorovaikutukseen talliyhteisössä. Pääelementteinä ovat yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja elämyksellisyys hevosen ollessa keskiössä. Monelle hevostoiminta on paras ja toimivin kuntoutusmuoto, kun mikään muu elämässä ei tuo mielihyvää tai innosta.

Moni on  päässyt kiinni työelämään tallillamme järjestettävän työharjoittelun ja työelämävalmennuksen myötä.  Seuramme tekee yhteistyötä myös rikosseuraamusviraston kanssa tukien nuoria takaisin oman elämänsä ohjaksiin.


Emme todellakaan ole mikään elitistinen snobien porukka! Puhumattakaan siitä, että me ratsujen omistajat olisimme varakasta väkeä! Meidän tallilla on ihan tavallista porukkaa. Ei sittenkään,perun puheeni. Tavallista  täällä ei ole ensimmäistäkään , mutta hyvin me kaikki kummallisuuksinemme talliin mahdumme. Kunnia-asiamme on, että meidän tallilla ei kiusata!

Kerron mielelläni lisää sponsorointimahdollisuuksista. Tule tallilla juttusille tai laita sähköpostia milla.routamaa@hotmail.com

Kuva Sofia Kuusela

P.S: Jos joku mietti viime postauksen jälkeen, kuinka minun ja Nicholain hyppelyiden jatkossa kävi, niin voin kertoa ilokseni, että viime kesänä hyppelimme parhaita ratojamme ja sain toivottavasti lopullisesti karistettua pelon apinan olkapäältäni. Nyt Nicholai on jättänyt iän myötä hyppelyitä vähemmälle, mutta minulla on uusi kumppani. Lupaava, nuori Lodestar. Kerron lisää tästäkin loppukesän aikana aiheella ”miten ei koskaan saa tehdä hevoskauppoja”. Siihen asti

Kuva Sofia Kuusela


Heippa ja heppamaista kesän jatkoa kaikille!