8.4.2020

Poikkeuksellisen tavallista talliarkea

Koronakriisiä on nyt eletty muutama viikko. Vaikka paljon asioita on muuttunut, yksi on ja pysyy. Hevoset on hoidettava, ruokittava ja liikutettava joka päivä. Kaiken tämän epävarmuuden keskellä talli tuo pysyvyyttä ja turvallisia rutiineja elämään. Hevoset eivät koronasta huoli. Ne nauttivat siitä, kun osalla meistä on nyt enemmän aikaa viettää tallilla heppoja hoitaen.

Risto ja Isabella


Onneksi ollaan menossa kohti kesää ja tallin ulkoalueilla on paljon hommaa, jota voi tehdä turvalliset etäisyydet säilyttäen. Lapsiakin ollaan voitu ottaa heppahommiin muutama kerrallaan, vaikka ponikoulua ei nyt voikaan pitää. Pääsevät edes vähän harjailemaan poneja ulkona.

Peppi tekee koulutehtävät heti aamusta, niin ehtii hyvin opettamaan Vilille ratsun hommia iltapäivällä


Ratsastustunteja pidetään lähinnä yksityistunteina ja kaveritunteina ja hurjimmat treenit jätetään nyt välistä, jottei kuormitettaisi terveydenhuoltoa loukkaantumisilla. Maastoon onneksi pääsee poneilla retkelle. Reppuun lämmintä kaakaota ja eväät, mikäs sen hauskempaa!

Kaakaota termariin ja retkelle!


Toki paljon harmiakin korona on aiheuttanut. Ratsastuskoulu ei pysty hankkimaan uusia hevosia toistaiseksi, eikä kesäleirejä uskalla myydä. Moni hevosyrittäjä kamppailee nyt koko elinkeinonsa puolesta, heille toivomme kovasti voimia. Lähialueen tallien kanssa olemme sopineet, että koitamme tukea ja auttaa toisiamme tämän haastavan ajan yli. Pienyrittäjä joutuu todella isoihin ongelmiin, jos itse sairastuu. Hevoset kun pitää hoitaa kuitenkin. Minulle voi laittaa viestiä, jos haluaa ilmoittautua vapaaehtoiseksi mukaan tuuraajarinkiin. Delegoin sitten tarvittaessa apua eteenpäin.
Toivotaan kuitenkin, että kaikki pysyvät terveinä ja huolehditaan omalta osalta vastuullisesta toiminnasta!

Muistetaan turvaväli !

Vaikka normaaliaikoina vierailijat ovat tervetulleita tallillemme, nyt joudun pyytämään, että ihmiset ihailisivat heppoja vain kauempaa. Tallin pihaan ei saa tulla ja talliin tulo on nyt ehdottomasti kielletty. Noudatamme kymmenen ihmisen sääntöä ja teemme parhaamme, jotta tästä tilanteesta päästään mahdollisimman pian eroon.

Kiitos kun kunnioitatte sääntöjämme! Nähdään sitten taas jonkun perhetapahtuman merkeissä, kun poikkeusajat ovat ohi! Siihen asti toivotamme kaikille voimia.
Selvitään tästä yhdessä!
Vaikka nyt ei pääse tallille, voit seurata meitä instassa, facebookissa ja tiktokissa @routaratsu

Tämä kirjoitus löytyy uusimmasta vaasanikkunasta