28.3.2024

JOS AJATTELIT KÄYDÄ HEVOSALAN KOULUTUKSEN, VALITSE TÄMÄ!

Olen vuosien myötä käynyt  jos jonkinlaisissa koulutuksissa. Yksikään ei ole ollut huono tai turha  ja kaikista olen saanut lisää osaamista , sekä tavannut ihania kollegoja. 

Jos sinä ajattelit käydä vain yhden hevosalan  koulutuksen tai olet alan ammattilainen ja mietit lisäkouluttautumista, niin suosittelen  ehdottomasti Kpedun järjestämää hevosen koulutuksen osaamisalaa. 

Olen  kymmeniä vuosia tehnyt enemmän tai vähemmän päätoimisesti töitä hevosten kanssa ja välillä luullut jotain osaavanikin. Hevosen kouluttamisestakin ajattelin jo suhteellisen paljon tietäväni ja joskus olin siinä (osittain vahingossa) onnistunutkin. Silti Kpedun koulutus oli minulle ehkä eniten silmiä avaava koulutus, jonka anti oli paljon enemmän kuin osasin odottaa. Ensinnäkin se, miten paljon saimme uusinta tieteellistä tutkimustietoa hevosen käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista oli inspiroivaa. Paljon oli toki vanhaa tuttua, mutta kyllä osa asioista avasi aivan uuden näkökulman ja jotain vanhaa sai lopullisesti heittää romukoppaan. 

Käytännön harjoituksia oli paljon ja se oli hyvä juttu, sillä esimerkiksi ajoituksen ja oikeasuuntaisen palkitsemisen opettelu ei aluksi ollut ihan helppoa.

Opintojen kautta olen saanut varmuutta ja selkeän systeemin hevosen kouluttamiseen ja se on helpottanut arjen työtä. Moni hevosen käyttäytymiseen liittyvä ongelma on ratkennut nopeasti ja ne haastavammatkin ongelmat on helpompi pilkkoa osiin. Ketjuttaminen ja vastaehdollistaminen  ovatkin lempijuttujani nykyään. Niistäkin lisää opit Kaustisilla.

Hevosavusteinen toiminta on päätyöni ja siihen sain myös paljon lisätyökaluja. On hienoa kun voi opettaa eteenpäin hevosten oikeaoppista kouluttamista. Kouluttaminen ei nimittäin ole vain ammattilaisten hommaa. Joka kerta kun olemme hevosen kanssa, opetamme sille jotain. Hevosen käyttäytymisen ja kouluttamisen ymmärtäminen lisää kaikkien hyvinvointia ja on asiakkaidenkin mielestä todella kiinnostavaa.

 Kouluttaja  Anna Kilpeläinen on aivan ehdottomasti Suomen huippuja ja muutenkin opettajana motivoiva ja inspiroiva. Hänen innostuksensa tarttuu!  Kpedu Kaustinen on mielestäni hevosalan koulutuksessa ehkä Suomen parhaiten ajan hermoilla. Etenkin hevosten hyvinvointiin liittyvät asiat ovat siellä vahvasti painotettuina. 

Tästä linkistä voit lukea lisää Anna Kilpeläisestä:

Koulutuksen kautta Vaasan Hubertus päätyi myös Mittarit hevosen hyvinvointiin- hankkeen pilottitalliksi, mutta se on jo oman blogipostauksen arvoinen juttu.

Tässä linkki Kpedun Hevosen kouluttaminen-opintoihin. Hakuaikaa on 10.5.2024 asti

https://www.kpedu.fi/hakijalle/koulutustarjonta/koulutus/hevostalouden-ammattitutkinto-hevosten-kouluttamisen-tutkinnon-osa_(l5660)

Tämänkin ihanuuden tapasin koulutuksen aikana