8.11.2022

TUNTEET HUKASSA – metsäseikkailu poneilla

Lähde kanssamme metsäseikkailulle etsimään tunteiden salaisuudet ja tunnesymbolit. Palauta metsään, sen eläimille ja Hukka-perheelle tunteiden tasapaino.

Tunteet hukassa -metsäseikkailu on metsään tai luontoympäristöön viety tunnetaitoseikkailu, joka on suunnattu alle kouluikäisille ja alakouluikäisille lapsille. Metsäseikkailu opettaa tärkeitä asioita lapsen kehityksen kannalta: seikkailu opettaa erilaisia tunteita ja niiden ymmärtämistä, luonnon ja eläinten kunnioittamista sekä ruokkii mielikuvitusta ja lapsen omaa luovuutta. Tunneseikkailussa kehittyvät myös lapsen omat ongelmanratkaisutaidot sekä ryhmässä ja yhdessä toimiminen.

Tunteet Hukassa -metsäseikkailu sisältää aistiharjoituksia, kehontuntemusharjoituksia, väriterapiaa, luonto- ja tunnetyöskentelyä sekä tarinallisuutta.

Tunteet Hukassa -metsäseikkailun taustatarinassa hukkavanhemmat yrittävät parhaansa mukaan opettaa lapsilleen elämää, sen vaaroja ja tunteiden kirjoa, mutta tunteet ovat hukassa. Tarina kertoo, että metsän eläimillä on hallussaan tunteiden salaisuudet, tunnekivet, jotka palauttavat hukassa olevat tunteet, ja tasapaino voi palata. Hukkalapset (jotka ovat osallistujia) lähtevät metsäiselle seikkailulle tapaamaan tuttuja metsän eläimiä ja etsimään tunteita, matkan varrella koetaan monia yllätyksiä, suoritetaan kinkkisiä tehtäviä, liikutaan, aistitaan ja opitaan tunteista.

https://www.suomenlatu.fi/media/lape_tunteet-hukassa_a4_netti.pdf

Me lähdemme poneilla Susi Hukkasen avuksi etsimään kadonneita tunteita. Tiedossa on jännittävä seikkailu turvallisten ponien selässä. Aikaisempaa ratsastuskokemusta et tarvitse.

Retken jälkeen mahdollisuus grillata makkaraa ja nauttia muista eväistä.

Kysy lisää Millalta!

milla@routaratsu.fi

https://www.suomenlatu.fi/media/lape_tunteet-hukassa_a4_netti.pdf